header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Trimhockey bij HCRB

Trimhockey is een interessante vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Het project is met name bestemd voor volwassenen vanaf 30 jaar die vaak al één of meerdere gezinsleden hebben die actief zijn in de sport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in 

teamverband. Trimhockeyers zijn een gevarieerde groep mensen. Bont is de groep qua leeftijd, hockeyvaardigheid en bestaat uit zowel dames als heren. Homogeen qua soort mensen: vriendelijk, sportief, enthousiast en met humor. De hockeyervaring varieert van oud heren 1 of dames 1 tot weinig of geen hockeyervaring.

 

Trimhockeyers zijn ook voor het verenigingsleven van belang. Zij kunnen de binnen vereniging een bestuurlijke functie vervullen, een jeugdteam coachen en/of begeleiden, bardienst draaien e.d. Trimhockey wordt op steeds meer verenigingen geïntroduceerd en ook de belangstellig voor de Trimhockeytoernooien neemt toe.


De trimhockeygroep van HCRB vormt een belangrijk deel van onze vereniging. Veel trimhockeyers zetten zich ook binnen de vereniging in als coach, commissie- of bestuurslid: "hockey voor en door iedereen”. Trimmers vinden het leuk om op sportieve wijze de beginselen van hockey te leren, of na jaren van niet-hockeyen het weer op te pakken.

 

Trimhockey traint op Woensdagavond 20:30 – 22:00 uur te Reeuwijk.

We beginnen met een warming up, onder bezielende leiding van trainer Cees Vermeulen, met rondjes inlopen en de verplichte rek- en strekoefeningen. Soepeltjes dwarrelen de jeugdigen van geest daarna over het veld en werken aan de techniek. Met een breed scala aan afwisselende oefeningen wordt geoefend op oude en nieuwe slagen. Daarna is het mooi geweest en wordt een sportief partijtje met hartstocht gespeeld.


De uitslag van de onderlinge partijtjes wordt niet bijgehouden, de stand is altijd gelijk, tot het winnende doelpunt. Tijdens de derde helft gezellig samen in het clubhuis de nabespreking of enig ander onderwerp dat de revue passeert tijdens de inname van dorstlessende substantie. Het motto van de avonden is altijd: gezelligheid, vrolijkheid en sportiviteit.

Door het jaar heen worden de trainingen soms in een ludiek "jasje” gegoten, zoals afgelopen jaar een Glühweinavond in de winter en een BBQ toernooi om de zomer in te luiden.


De HCRB Trimhockey groep doet ook mee aan de regionale trimhockeycompetitie. De liefhebbers spelen elke paar weken een wedstrijd om de vaardigheden tegen een regionaal team te testen. De wedstrijden zijn meestal op maandagavond. De thuiswedstrijden worden te Bodegraven gespeeld.


Trimhockey speelt oefenwedstrijdjes op Maandagavond 20:30 – 22:00 uur te Bodegraven.

Een Trimhockey team kan een dames-, heren- of gemixed team zijn. Het niveau hangt onder andere af van de leeftijd, fysieke gesteldheid e.d.

Kortom, geen leuker hockey dan trimhockey.

Mocht het voorgaande uw enthousiasme gewekt hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met de coördinatoren trimhockey of gewoon eens langs te komen op woensdagavond.


Contacten voor Trimhockey: [email protected]

 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast