header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jongste Jeugd informatie

Algemene informatie:

Algemene informatie over Jongste Jeugd Hockey bij Hockey Club Reeuwijk Bodegraven (HCRB)
Bij de HCRB staat sportiviteit hoog in het vaandel waarbij de nadruk ligt op het plezier hebben met hockey en met elkaar. Winnen is het leukste voor een kind als het ook een  leuke wedstrijd is geweest. Verliezen is jammer, maar ze kunnen er wel van leren! Het niveau waarop gespeeld wordt, is bij de Jongste Jeugd HCRB van ondergeschikt belang en de wedstrijd uitslagen worden daarom ook niet bij de KNHB bijgehouden.

Wilt uw kind graag hockeyen bij HCRB?
Dat kan! Het is verstanding om uw kind eerst 3 keer mee te laten trainen om te kijken of hockey wel een sport voor haar/hem is. Als na 3 keer meetrainen het enthousiasme nog meer is aangewakkerd, kunt u uw kind opgeven via de website van HCRB. Op deze manier hebben we uw gegevens en kunnen we uw zoon/dochter indelen en u informatie toesturen. (link naar inschrijfformulier) We adviseren de nieuwe speler om daarna met het nieuwe team eerst 6 keer mee te trainen om zo het team te leren kennen en te leren hockeyen. Daarna kan  hij/zij met de wedstrijden meespelen, tenzij uw kind al hockey ervaring heeft.

Aan het begin  van het seizoen wordt de teamindeling gemaakt. De Jongste Jeugd Commissie probeert voor elk nieuw lid een plek te vinden in een team bij leeftijdsgenoten waar op dat moment ruimte is. Omdat de teams niet  te groot mogen worden kan helaas niet altijd aan alle wensen worden voldaan. Bij te veel aanmeldingen kan het voorkomen dat uw kind op de wachtlijst wordt geplaatst. Vanzelfsprekend proberen we de nieuwe speler zo snel mogelijk in een team te plaatsen en wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Hockey competitie periodes
Het hockey jaar is voor de Jongste Jeugd verdeeld in 4 periodes:
1. van september tot de herfstvakantie
2. na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie
3. vanaf december/ het nieuwe jaar tot maart. (Oudere) jeugd teams spelen deze periode in de zaal.
4. vanaf maart tot juni.

Teamindeling
Aan het einde van het hockeyseizoen wordt opnieuw naar de teamindeling gekeken voor het komende hockeyseizoen. Meestal gaat het hele team door, bijvoorbeeld van F-team naar E-team. De Jongste Jeugd Commissie overlegt met de coaches over de afgelopen speelperiode. Zij kunnen de JJC informeren als er bijvoorbeeld een te groot verschil in speelsterkte is tussen de spelers onderling. Soms wordt de teamindeling ook aangepast vanwege de instroom en/of uitstroom van leden. De  JJC maakt naar aanleiding van al deze gegevens de teamindeling voor het nieuwe hockeyseizoen.

De trainingen

Gedurende de competitie wordt bij HCRB iedere week getraind. De trainingen worden verzorgd door Jeugd leden en per team, per training een ouder, onder begeleiding van de hoofdtrainer. Aan het begin van het seizoen wordt het trainingsschema bekend gemaakt op de website van HCRB. De trainingen zijn bedoeld om de kinderen te ontwikkelen op zowel technisch als conditioneel gebied. Door de trainingen wordt de balvaardigheid ontwikkeld en leert de jonge speler om in teamverband te spelen. Meedoen aan wedstrijden betekent ook training. Elk kind dient zich bij de coach en trainer af te melden als hij/zij wegens omstandigheden niet mee kan trainen.

De wedstrijden

Doordat HCRB is ontstaan uit een fusie tussen MHCBodegraven en HCReeuwijk, kunnen de teams spelen  op twee locaties:
- in Bodegraven, Grutto 113  
- in Reeuwijk,  Reewijksehoutwal 1  

De wedstrijden van de Jongste Jeugd worden meestal op zaterdagochtend gespeeld. In de hal van het clubhuis in Reeuwijk hangt een bord met daarop vermeld op welk veld en welk tijdstip wordt gespeeld. De wedstrijden gaan in principe altijd door, ook bij regen. Bij heel erg slecht weer zoals sneeuw en ijs wordt de wedstrijd afgelast op de avond voor- of op de ochtend van de wedstrijd.
De informatie over het afgelasten van een wedstrijd wordt op de website van de HCRB kenbaar gemaakt. Kijk bij twijfel altijd op de website!
Na de wedstrijd is het gebruikelijk om samen met de tegenstander nog iets te drinken in het clubhuis. Bij HCRB staat de limonade na de wedstrijd in het clubhuis al klaar.

De coaches
De coaches zijn ouders van de spelers en begeleiden de kinderen tijdens de hockeywedstrijd. Ieder team heeft minimaal één coach. Zij dragen zorg voor de veldopstelling en geven aanwijzingen aan de spelers en bepalen wie er gewisseld gaat worden. Ook zijn zij het aanspreekpunt voor de trainers.
De coaches coördineren de hockeywedstrijden en zorgen voor de communicatie naar de ouders over bijvoorbeeld het wedstrijdschema, de verzameltijden en maken een rijschema voor het rijden naar de uitwedstrijden. Gedurende het hockeyseizoen worden er voor alle coaches een aantal informatieve "coach avonden” georganiseerd.
 
De Jongste Jeugd teams

De Smurfen
De smurfen zijn kinderen die vanaf hun 5e verjaardag welkom zijn. Dus wordt uw kind op 22 maart vijf? Dan is hij/zij vanaf 23 maart van harte welkom bij de smurfen.

De smurfen trainen in Reeuwijk op zaterdagochtend van 09.00 tot 09.45 uur. De training wordt verzorgd door Ronald Hoevenaars. De smurfen spelen nog geen wedstrijden. De bedoeling is om spelenderwijs kennis te maken met hockey, met aandacht voor de veiligheid. Een tenue is nog niet verplicht voor de Smurfen. Een bitje en scheenbeschermers zijn wel verplicht. Ouders van de smurfen worden verzocht om bij de training aanwezig te blijven, niet op het veld, maar achter de hekken.
 
De Kabouters
De Kabouters zijn kinderen die voor 1 oktober van het lopende seizoen 6 jaar zijn geworden. De Kabouters spelen nog geen wedstrijden.
De Kabouters trainen in Reeuwijk op zaterdagmorgen van 09.00 tot 10.00 uur. De training wordt verzorgd door Wouter Groenewold met hulp van spelers uit C3.

Het doel van de trainingen is om veilig en met plezier de basis beginselen van hockeyen te leren zoals de schuifslag, drijven met een bal en de bal stoppen. Een tenue is nog niet verplicht voor de Kabouters/Hummels. Een bitje en scheenbeschermers zijn wel verplicht.

De F teams
Kinderen moeten voor 1 oktober van het lopende seizoen 7 jaar zijn. De F-teams trainen één keer (sommige teams twee  keer) een uur  in de week. Zij spelen de wedstrijden van 2 x 15 minuten tegen hockeyclubs uit de regio. Er wordt gespeeld op een kwart veld met 2 doelen per team, in teams van 3 tegen 3. Er is geen keeper, iedereen is veldspeler. In de laatste periode van het hockeyseizoen wordt begonnen met het spelen van 6 tegen 6 met 1 doel per team. Ze spelen dan wedstrijden van 2 x 25 minuten. Tijdens de wedstrijden leren de kinderen samenspelen en doelpunten maken. De spelleiders begeleiden de teams tijdens de wedstrijd en proberen de hockeyspelregels aan te leren door uit te leggen aan de spelers wat zij verkeerd hebben gedaan. Tijdens de wedstrijden dragen de kinderen het clubtenue. Als je tegen een club speelt die een tenue heeft in bijna dezelfde kleur, speelt het team dat te gast is in het wit.
De E-teams
Kinderen moeten voor 1 oktober van het lopende seizoen 8 jaar zijn. De E-teams trainen één keer (en sommige teams twee keer) een uur in de week. Een eerstejaars E-team bestaat uit 6 spelers (E-6 team). De wedstrijd duurt 2x25 minuten en wordt gespeel op een kwart veld. Een tweedejaars E-team bestaat uit 8 spelers (E-8 team). De wedstrijd duurt dan 2x30 minuten en wordt gespeeld op een half veld. De E-teams spelen met een keeper, de spelers staan dan om de beurt in het doel. Bij de wedstrijden van de E-teams letten de spelleiders wat meer op toepassing van de hockey regels.
Na het E-8 team ga je naar een D-elftal. Dit valt onder de jeugdafdeling van HCRB.

Te jong om al te gaan hockeyen?
U kunt nu al uw kind op de wachtlijst plaatsen. Geef uw kind op via www.hcrb.nl of mail [email protected]

Jongste Jeugd Commissie (JJC)
Deze commissie is er voor de Jongste Jeugd van de HCRB. Zij is het aanspreekpunt voor ouders, coaches en natuurlijk de spelers zelf. Elke zaterdagochtend van 09:00 uur  tot 10:30 uur is een lid van de JJC aanwezig in het clubhuis in Reeuwijk.
 

Voor de Jongste Jeugd leden wordt elk jaar een aantal activiteiten georganiseerd. Dit zijn onder andere:

  • De Pietentraining, rond 5 december
  • Het Margriet Lente Toernooi medio april; een toernooi voor kabouters, F- en E jeugd op de club in Reeuwijk. 
  • De Jongste Jeugddag, een verplicht toernooi georganiseerd door de KNHB voor alle E-teams, als afsluiting van het hockeyseizoen.
Toernooien die door de verschillende clubs in de regio worden georganiseerd aan het einde van het hockey seizoen staan op  de website van HCRB vermeld. De coaches kunnen zelf hun team hiervoor inschrijven.
Maandelijks stuurt de HCRB een nieuwsbrief naar alle coaches/ouders. Hierin staat alle informatie over de activiteiten voor de komende periode. Deze, maar ook  andere informatie wordt tevens via de Website van HCRB kenbaar gemaakt.
Voor vragen over de Jongste Jeugd kunt u mailen naar [email protected].
 

 

 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast